05-10-05

Mijn totemdier DOLFIJN

De dolfijn is een mooi en speels dier dat in volle vrijheid rondzwerft. Hij leeft in het water maar is eigenlijk een zoogdier dat lucht moet ademen.

Hij ademt door zijn spuitgat dat boven op zijn hoofd zit. De dolfijn duikt op vanuit het water met een korte explosieve uitademing.

Normaal gesproken komt hij iedere twee minuten naar het wateroppervlak om te ademen. Hij kan zijn adem enkele minuten inhouden als hij een lange en diepe duik maakt.

Onder water communiceert de dolfijn via sonargeluiden.

Als de dolfijn naar je toekomt wijst dat op een emotionele barrière in je leven. Deze is ontstaan omdat je niet jouw waarheid uitspreekt maar je aanpast aan anderen. De dolfijn moedigt je aan om te zeggen wat je op het hart ligt.

Realiseer je dat jouw mening even waardevol is als die van een ander omdat hij van jou is. Laat de angst los om afgewezen te worden, om het niet goed te doen, om anderen te verliezen of teleur te stellen.

Hierdoor ben je niet wie je bent en bedrieg je jezelf en anderen. Deze angsten ontstaan vaak in de kindertijd, maar realiseer je dat die periode al voorbij is en de angst waarschijnlijk niet meer gegrond is in de huidige situatie.

De dolfijn vraagt je om goed door te gaan ademen. Door de neus in en door de mond uit. Zo krijg je meer contact met je lichaam en dus met jezelf.

In de adem zit onze levenskracht. Je kunt een tijd zonder eten en drinken, maar zonder adem kun je niet. Adem die levenskracht goed door jezelf heen en maak dan contact met wat jij vindt, wat jij wilt, wat jij nodig hebt, wat jij voelt, etc.

Adem goed door en spreek het dan hardop uit tegen jezelf. Voel hoe fijn en krachtig het is om jouw eigen waarheid uit te spreken. Oefen het zo vaak dat het een vertrouwd gevoel geeft. Spreek dan ook tegen anderen jouw waarheid uit en je leven zal een verandering ondergaan.

De dolfijn is de boodschapper van de vooruitgang. Als je zijn advies opvolgt zal je op zijn rug vooruitsnellen door het water. In het begin is het misschien een beetje eng en onwennig, maar als je, je eraan kunt overgeven zal het letterlijk dol - fijn zijn! Speel met de dolfijn, geniet met hem en neem de ruimte die hij je biedt om helemaal jezelf te kunnen zijn.

Dus wat de situatie ook is waar je nu in verkeerd, adem door, wees jezelf en spreek jouw waarheid uit. Niemand anders komt dat voor je doen, dit moet je zelf doen. De dolfijn zal je begeleiden.

Dit totemdier past helemaal bij mij en volgt mij in mijn ontwikkeling.

Ik heb ook een dolfijnenamulet gekocht, die ik dag en nacht om heb.

Veel liefs Teresa

19:56 Gepost door Teresa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.